Ontpoppen

ONTPOPPEN

Voel jij jezelf regelmatig in een cocon zitten?
Vast in het stramien van je werk, school en/of misschien wel je relatie?
Heb je soms het gevoel dat er véél meer in je zit dan mensen van je zien?

Benauwd de wereld en/of de maatschapij waarin je leeft je wel eens?
Zou je graag willen uitbreken uit de sleur van alledag?
Zit jij in een keurslijf?
Zou jij willen zijn wie je in wezen echt bent?

5 tips hoe jij als hooggevoelig persoon je kunt ontpoppen tot de mooiste versie van jezelf.

  1. Vertel iemand om je heen iets waarover je droomt of waar je over fantaseert. Deel je droom en gevoel en praat met mensen wat er in je omgaat.
  2. Schrijf, schilder, teken, zing, dans wat in je zit. Probeer eens iets te uiten, naar buiten te laten komen en reeel te maken in jouw leven. Geef creativiteit in jouw leven eens een plaats.
  3. Kijk niet naar anderen hoe die het leven leiden maar leef volgens jouw normen. Wat zijn jouw normen en waarden? Denk daar eens over na. Zet een (kleine) stap en integreer een waarde in jouw leven die eerst alleen in je hoofd zat.
  4. Waardeer jezelf bij elke stap die je zet, ook al zijn ze klein, in het naar buiten brengen van dat waar jij voor staat.
  5. Inspireer anderen hetzelfde te doen. Door ‘eigen’ te zijn gebeurd dit trouwens geheel vanzelf.

Iedereen is een mooie vlinder. Echt ieder van ons bezit eigen prachtige kwaliteiten. Het is alleen de kunst om deze kwaliteiten de ruimte te geven. Als je jouw specifieke kwaliteiten de ruimte geeft en ze laat groeien zijn ze een voorbeeld voor veel andere mensen. Het zet andere hooggevoelige mensen aan tot het volgen van hun eigenheid. En dat je met die eigenheid (met jezelf) ongelooflijk gelukkig kunt zijn.

Ik gun jou de kracht om deze kwaliteiten te ontdekken. Je zult enorm veel energie ervaren als je dichter bij je ware zelf komt.
Want je weet,

Hooggevoeligheid is je kracht!

Jan Hogema