Coloroscoop

COLOROSCOOP

Als eerste was er het Witte licht
en niets anders. 
Het licht kon alleen niet ervaren
hoe het zelf was.

Er was alleen maar licht
en omdat er alleen maar licht was,
was er verder niets.
Er was ook geen donker.

Dus er was licht, maar ook weer niet.

Het licht had grote behoefte om zichzelf te ervaren.
Het scheidde daardoor zichzelf.
In het niets vond deze scheiding plaats en schiep het licht…

De kleur Rood
Deze krachtige kleur wordt vertegenwoordigd door de heer van Rood. Hij straalt kracht uit, is sterk en zit vol vuur. Hij stijgt op vanuit het binnenste van de Aarde, vanuit het Rode Rijk. De kern van hitte en van vuur, van waaruit hij zijn Rode kracht door heel jouw lichaam heen verspreidt.

De kleur Geel
Deze frisse kleur wordt vertegenwoordigd door de heer van Geel. Hij is intelligent, slim en verstandig. Zijn energie kan zich razendsnel verplaatsen van de ene naar de andere plaats. Hij doemde op uit het zand van de Aarde. Geeft zijn Gele energie aan jouw mentale wereld.

De kleur Blauw
Deze heldere kleur wordt vertegenwoordigd door de vrouw van Blauw. Ze is wijs, helder en wetend. Ze is zo liefdevol. Haar uitstraling is transparant en wijds. Ze manifesteerde zich in de prachtige lucht van onze Aarde. Allesomvattend voedt ze helderheid en waarheid in jou.

Samen leefden ze als eersten op Aarde. Eindelijk kon het licht zichzelf ervaren in de verpersoonlijking van deze drie kleuren. Ze leefden in goede harmonie, maar hadden na een lange tijd behoefte aan nog meer ervaring. Aan meer detail.

Door het samenvloeien van deze kleuren ontstond er nieuw kleurenpalet:

De kleur Oranje
Deze warme kleur wordt vertegenwoordigd door de heer van Oranje. Hij is beweeglijk, blij en enthousiast. Hij stroomt als warme lava uit het Oranje Rijk. Met zijn prachtige Oranje licht voedt hij ieder gevoel, iedere emotie en sensatie in jou. Hij staat in diepe verbinding met de kern van wie jij bent.

De kleur Groen
Deze rustgevende kleur is zowel mannelijk als vrouwelijk. Het is de verbindende schakel tussen het hemelse licht en de aardse krachten. Vanuit de begroeïng van onze aarde maakt het zich kenbaar en plaatst het zomaar onverwaardelijke liefde in jouw hart. 

De kleur Violet
Deze wijze kleur wordt vertegenwoordigd door de vrouw van Violet. Ze is het meest ervaren. Ze is alwetend, liefdevol en verbonden met jouw ziel. Ze ontstond in de kosmos, de thuisbasis van haar Violette Rijk en ze begeleid jou op jouw levenspad vanuit een hoger perspectief. Ze brengt je inzicht en wijsheid en een diep, diep besef van het grotere geheel.

Toen door wonderbaarlijke omstandigheden manifesteerde de kleur Indigo zich ineens. Niemand had haar komst verwacht of aan zien komen . . .

De kleur Indigo
Deze diepe kleur wordt vertegenwoordigd door de vrouw van Indigo. Ze is zeer intuïtief, mysterieus en ongrijpbaar. Haar energie is diffuus. Vanuit de ozonlaag van de Aarde, de kracht van haar Indigo Rijk, verschijnt ze ineens met wonderlijke beelden. Bij haar is werkelijk alles mogelijk. 

Zo waren ze nu met z’n zevenen. Ze wisten dat ze allen uit het witte licht waren geboren. Dat ze samen het volledige licht waren.
Maar soms vergaten ze dat wel eens. Ze waren ook zo verschillend van karakter . . .

(fragment uit het boek: ‘COLOROSCOOP’. Jan Hogema & Monique Hofland)

www.mindfulnesscentrumvught.nl

Jan Hogema