Resetten na je vakantie

Ben jij echt toe aan vakantie na je vakantie? Ben je ondanks je goede voornemen het rustig aan te doen echt moe na je vakantie? Heb je het soms best rustig aan gedaan maar wilde je de ander ook niet teleurstellen?

Wilde je geen spelbreker zijn en ben je toch langer doorgegaan dan dat je eigenlijk wilde of kon? Of wilde je wel maar wist je dat je ook last van de gevolgen zou krijgen?

Dat is zo herkenbaar voor een hsp-er!

Veel hooggevoelige mensen zijn erg gericht op de ander. Ze stemmen zich af op de ander en cijferen zichzelf vaak weg. Het gevolg is dat ze overprikkeld raken. Soms kun je de keuze van die overprikkeling bewust maken. Je kiest toch voor weer een tweede avondje feesten ook al weet je dat je al overprikkeld bent. Je accepteert als het ware de gevolgen. Bij mij persoonlijk ervaar ik dat altijd na mijn vakantie. Ik kies vaak bewust voor actief te zijn in mijn vakantie. Daardoor maak ik veel mee, krijg ik veel prikkels. Het gevolg is dat ik vaak na mijn vakantie denk…. Pfff, ben echt aan vakantie toe!

Herken je dat? Wat ik dan doe wil ik graag met je delen. 4 tips.

Eet (weer) gezond!
Ga naar de markt en koop een tas vol groenten en fruit. Maak zelf soep of fruitshakes. Laat je glas wijn eens een tijdje staan.

Ga een aantal dagen vroeger naar bed dan normaal
Je lichaam en geest kunnen zo extra resetten.

Neem tijd voor jezelf!
Plan tijd in voor jezelf. Ga eens lekker niksen. Geen muziek, geen drukte. Even tijd voor jezelf. Uitgebreid in bad, wandelen en misschien wel sporten. Maar vooral niks moeten!

Neem jezelf niks kwalijk
Besef dat het is wat het is. Leef in het nu. Geef jezelf niet de schuld. Ben compassievol naar jezelf. Vermijd en ga niet mee met gedachten zoals:

  • ik heb niet goed voor mezelf gezorgd
  • Ik ben niet goed genoeg
  • Ik kan niet goed voor mezelf zorgen
  • Ik ben zwak
  • Etc.

Je bent hooggevoelig. Besef dat alles véél meer impact op je heeft. En dat is niet slecht en ook niet goed. Het is wat het is. Vallen en opstaan heeft meer betrekking op HSP-ers dan op andere mensen.

Succes met het resetten na je vakantie! Knoop één ding in je oren:
Hooggevoeligheid is je kracht!

Hooggevoeligheid is je kracht!

Jan Hogema