Is jouw 6e zintuig goed ontwikkeld?

Wat is dat eigenlijk? Het 6e zintuig? Buiten de vijf bekende zintuigen bestaat er ook nog een 6e zintuig. Met het 6e zintuig kunnen waarnemingen worden verklaard die niet met de gewone zintuigen kunnen worden waargenomen.

Dit noemen we daarom buitenzintuiglijke waarnemingen. Dit zijn bijvoorbeeld helderziendheid. gedachtenlezen of thelepathie.

Iedereen heeft een 6e zintuig. Maar sommige mensen weten het te gebruiken. Dit wordt dan een paranormale gave genoemd. En, is dit zweverig? Nee, daar is niks zweverigs aan. Het is een kwestie van goed en gedetailleerd voelen! Het is gewoonweg onze natuur.

Wist je dat bij veel hooggevoelige mensen het 6e zintuig buitengewoon goed ontwikkeld is? HSP-ers voelen zelfs vaak nóg meer dan ze denken…! Nóg meer, zul je denken…? hou toch op! Ja, ik kan je vertellen dat hooggevoelige mensen nóg meer voelen dan dat ze zich bewust zijn.

En je zult je misschien afvragen als hooggevoelig persoon; wil ik het weten?

Dat is een goede vraag. En die vraag kan ik niet voor je beantwoorden. Wel kan ik uitleggen dat de energie van jou en de dingen om je heen altijd andere energie beïnvloed. De energie van jouw gedachten beïnvloed de wereld om je heen, de energie van jouw woorden beïnvloed de wereld om je heen. Jouw daden hebben invloed op de wereld om je heen, dat is logsch toch?

Maar zo is het ook met energie waar jij je niet bewust van bent. Ook die energiën beïnvloeden de wereld om je heen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld; de energie van een intentie, iemand die liefdevol aan je denkt, mensen of entiteiten die niet (meer) op aarde leven maar er wel zijn in energetische vorm. Kleur(energie) die werkelijk effect heeft op jouw leven, of je je daar nou bewust van bent of niet.

Energieën die je (nu) niet ziet of bewust ervaart hebben effect op jou en op de wereld om jou heen. Bewustwording kan jou enorm helpen om ook die energie bewust in te zetten. Voor jezelf en voor anderen. Het onwikkelen van je 6e zintuig maakt je bewust van de energieën in en om jou heen die je nog niet bewust ervaarde. Daardoor kun je gemakkelijker gebruik maken van deze energieën en kun je bewustere keuzes maken voor jezelf. Het is een bevrijding als je je 6e zintuig erkent en gaat gebruiken!

Zou jij willen weten of je aanleg hebt voor het ontwikkelen van jouw 6e zintuig?

Hierbij geef ik je een paar ‘aanwijzingen’:

Voel je sferen feilloos aan?
Ervaar je de energie van mensen om je heen?
Voel je zoveel en zo gedetailleerd dat het je soms duizelt?
Voel je regelmatig de emoties en/of het verdriet van anderen? Ook al zie je aan de ‘buitenkant’ niks aan die persoon?
Weet je intuïtief hoe een dier zich voelt?
Heb je het idee dat je op een bepaalde manier kunt communiceren met planten?
Voel en weet je gewoonweg dat er véél meer is dan iedereen zegt?
Heb je wel eens het idee dat uit je handen energie komt? Worden ze wel eens warm als je over bepaalde onderwerpen praat?
Zijn je dromen soms zo realistisch en bevatten ze regelmatig een boodschap?
Ervaar je een aura en ervaar je kleur bij mensen?

Als je een paar van deze stellingen herkent kan het wellicht interessant voor je zijn om dit zintuig eens verder te onderzoeken. Iedereen kan werken met het 6e zintuig! Net zoals iedereen piano kan leren spelen kan iedereen leren om z’n 6e zintuig te gebruiken. Sommige mensen hebben er alleen meer talent voor. Met een flinke dosis nieuwsgierigheid en een oordeelloze kijk op zaken kom je al een heel eind. Als het je daarbij inspireert en als je het fijn vind om nieuwe inzichten te krijgen raad ik het je zeker aan! Want…

Als je gelooft in wat anderen zien als fantasie gaat er een wereld voor je open.

Hooggevoeligheid is je kracht!

Jan Hogema