Home

Mindfulness Centrum Vught is een inspirerende plek voor iedereen die wil groeien en bewuster in het leven wil staan. Onze trainingen en individuele begeleiding stimuleren je te zijn wie je werkelijk bent. De ervaren en betrokken trainers Jan Hogema en Ton Mutsaars laten je ontdekken hoe het is, om de dingen te laten zijn zoals ze zijn en ze jouw volle aandacht te geven. In de loop der jaren hebben we veel expertise opgebouwd in het omgaan met hooggevoeligheid, burn-out, angst, depressie en autisme.

De waarde van mindfulness voor jou
Mindfulness is een vorm van aandachtstraining die voor iedereen geschikt is. Door verschillende meditaties en lichaamsoefeningen te doen, word je je bewuster van je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Je leert volledig aanwezig te zijn in het hier en nu. Je herkent stressprikkels beter, leert lastige ervaringen met mildheid te benaderen en er anders op te reageren. Door dit proces te trainen, kun je gemakkelijker dingen loslaten en rust vinden bij de dingen die je doet. Je zult intenser gaan leven en bewuster genieten.

Lees meer over ons aanbod>>

Je trainers: betrokken en breed onderlegd
Ton Mutsaars is sociaalpsychiatrisch verpleegkundige en geeft al jaren trainingen in mindfulness. Jan Hogema is energetisch therapeut en past mindfulness onder andere toe in zijn therapieën en trainingen voor hooggevoelige personen (HSP-ers). Daarbij heeft hij zich gespecialiseerd in de diepere betekenis van kleur(energie).

Lees meer over Jan en Ton>>

Een inspirerende plek met een rijke geschiedenis
Mindfulness Centum Vught is sinds mei 2020 de nieuwe naam van het voormalige HSP Centrum Den Bosch en het Gripshuis (tevens opgericht door Jan en Ton). In het voormalige atelier van de beroemde schilder Charles Joseph Grips (1825-1920) in het hart van Vught kun je deelnemen aan de trainingen (uiteraard volgens de regels van het RIVM). Het is ook mogelijk om in Bed & Breakfast Het Gripshuis te overnachten. Ideaal voor een retraite!

Lees meer over Het Gripshuis>>