Herkennen van de toekomst

Persoonlijk heb ik niet zo veel met toekomst voorspelling. “Ik laat mij blij verassen”, zei mijn vader altijd. En daar sluit ik mij graag bij aan.

Toch heb ik een zeker inzicht gekregen de laatste tijd. Soms kom ik iemand tegen waarvan ik denk: “Goh, ken ik die niet ergens van?” Natuurlijk komt het vaak voor dat je die persoon eerder hebt gezien. Iemand van het werk, een vriend van een vriend. Misschien zelfs een acteur die je wel eens op de televisie hebt gezien. Maar soms is dit in geen van de gevallen zo. Het is me een aantal keren gebeurd dat ik een ‘onbekend’ iemand tegen kwam en dat ik die ‘kende’…’ergens’ van. Die persoon was heel ‘dichtbij’. Hij of zij oogde heel erg ‘mezelf’. Ik herkende mijzelf in de ander. Niet alleen op gedrag, want soms was dat helemaal niet het geval. In een deel van het uiterlijk? Nee, ik denk meer eenzelfde niveau. En dan bedoel ik niet het ‘niveau’ waarmee men in deze maatschappij rangen en standen aangeeft. Het is moeilijk te omschrijven.

Bij mensen waar ik al langere tijd mee om ga. Mensen waar ik op de een of andere manier een langere band mee aangegaan ben in dit leven, die heb ik bij mijn eerste kennismaking vaak herkend!!! Mijn huidige partner herkende ik van de toekomst! Mijn huidige zakenpartner zag ik voor het eerst op de Kunstacademie. Ik herkende haar heel duidelijk. Ze kwam zo ‘vertrouwd’ over. Ik herkende haar van de toekomst. Zo herkende ik ook veel van mijn vrienden van de toekomst. Ik weet nu dat dit geen waardeoordeel hoeft te zijn. Het is alleen de herkenning van de toekomst. Nadat ik dit inzicht kreeg besefte ik dat dit niet alleen gold voor mensen. Ik besefte dat ik ook bij situaties en gebeurtenissen een sterk ‘voorgevoel’ kan hebben. Ik voel dan niet wat er zou KUNNEN gebeuren. Ik voel de emotie van wat ik HEB ervaren.

De toekomst hoe die is geschied en wat voor gevoel ik daarbij aan over heb gehouden. Mocht dit niet prettig zijn, dan kies ik voor iets anders. Ik verander mijn toekomst. Zou dit intuïtie kunnen zijn? Het heeft ermee te maken denk ik maar er zit verschil in. Intuïtie is een VOORgevoel. Deze toekomstervaring is meer een NAgevoel. Een heel simpel voorbeeld is die van de bioscoop. Als mijn partner en ik naar de film willen en ik stel me een bepaalde film voor die draait waar ik eigenlijk niks over heb gelezen of gehoord kan ik een NAgevoel krijgen waardoor ik ‘weet’ of deze film mij aanspreekt of niet. Ik weet niet waar de film over gaat maar heb wel het gevoel, de ervaring van het gevoel al ervaren. Deze ‘indruk’ die tot mij komt heeft een karakteruitstraling. Deze komt op dezelfde manier binnen als kleurenergieën die ik ervaar bij (de aura van) het menselijk lichaam.

Hooggevoeligheid is je kracht!

Jan Hogema