Creatief zijn

CREATIEF ZIJN

Echt creëren in 3 stappen!  Wat is dat nou eigenlijk, creativiteit? Zoveel bladen staan er vol van. Knutselen, plakken, knippen… Maar echt iets creëren is iets maken wat er nog niet is.

Een nieuwe invalshoek bedenken, een nieuw product maken… Iets creëren is het mooiste wat er is.

Hooggevoelige personen zijn over het algemeen heel creatief. Ze voelen veel en hebben de meest wonderlijke gedachtekronkels. Zo was en is het ook bij mij. Alleen, het kwam er niet uit! Uren kon ik fantaseren over koninkrijken, kleurenwerelden en droomprinsen. Ze bleven vooral in mijn hoofd. Ik sprak er wel eens over maar een begrijpelijk verhaal werd het nooit.

Uiteindelijk ging ik houden van mijn innerlijke wereld en jaren geleden vond ik de tijd rijp om iets van die eigen wereld in deze wereld te brengen. Dat ging niet zonder slag of stoot maar met vallen en opstaan. In kleine stappen schreef ik wat, tekende ik op kleine papiertjes en schilderde ik mini-schilderijtjes. Om een lang verhaal kort te maken. De eerste stappen werden gezet in het manifesteren van mijn binnenwereld.

Doordat dat uiteindelijk een duidelijke vorm kreeg steeg mijn daadkracht. Het voelde als adrenaline dat door mijn bloed ging stromen. Elke uiting van mijn geest in een vorm van deze wereld werd beloond met nog meer daadkracht. De energie werd verhoogd in mijn lichaam. Het voelde erg helend voor mijn lichamelijke klachten en kreeg er gewoonweg heel veel energie van.

Nu weet ik wat creativiteit voor mij betekend en hoe het voor mij helend werkt.

Zou jij ook meer creativiteit willen ervaren in je leven? Probeer dan eens het volgende:

  1. Doe niks! Verveel je. Staar uit het raam. Mediteer of wandel doelloos in een bos. Doe dat vooral veel en vaak in een bepaalde regelmaat. Laat leegte toe in je hoofd.
  2. Onthoud je dromen van de nacht en ervaar je dagdromen. Geef waarde aan deze dromen en ga van ze houden. Train jezelf om je ideeën die uit het niets opkomen te omarmen en schrijf ze op of teken ze. Leg naast je bed een klein blanco boekje waar je iets in kan schrijven als je iets droomt (anders vergeet je het namelijk). Lees het de volgende dag dan eens door. De mooiste ideeen komen uit het niets. En dat niets is je onderbewustzijn, je hoger zelf.
  3. Daadkracht. Zet deze in. Neem een besluit om je ideeën en ervaringen om te zetten in tastbare dingen. Doe dat stap voor stap. Met vallen en opstaan gaat dat gepaard. Zelfcompassie zal je helpen om door te zetten.

Als je deze 3 stappen zet kun jij ook de mooiste dingen uit jouw binnenwereld neerzetten in deze wereld en deze een stuk kleurrijker maken.

www.mindfulnesscentrumvught.nl

Jan Hogema