Energetische therapie

<< Terug naar aanbod

Energetische therapie

Alles wat er is, bestaat uit energie. Deze energie is constant in beweging. Ook mensen hebben een energieveld. Als er een blokkade, lekkage of disbalans in je energieveld ontstaat, dan kun je daar last van hebben. Energetische therapie richt zich op het herstellen van de harmonie in jouw lichaam, door je zelfgenezend vermogen aan te spreken. Je zelfgenezend vermogen is afhankelijk van het functioneren van jouw energieveld.

Jan Hogema is opgeleid in het fijngevoelig waarnemen van jouw energieveld en de lagen die zich daarin bevinden. Deze lagen zijn gekoppeld aan allerlei lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele functies, maar ook aan ervaringen uit jouw leven. Jan ervaart energie als kleur. Hij kan de kleuren in jouw auraveld ‘aanraken’ en in beweging zetten. Door op deze manier energie toe te voegen of af te voeren, worden blokkades opgeheven en wordt de natuurlijke energiestroom hersteld. De behandeling kan een bewustzijnsverandering op gang brengen, zodat het herstel beklijft en je de regie kunt (her)nemen over je leven.

Energetische therapie is bij uitstek geschikt als je:

  • Niet lekker in je vel zit, maar niet precies kunt aangeven waarom;
  • Last hebt van (psychische en/of lichamelijke) spanningen en behoefte hebt aan ontlading van energie;
  • Emotionele blokkades bij jezelf ervaart;
  • Hoogsensitief bent en daar last van hebt;
  • (Onverklaarde) lichamelijke klachten hebt, zoals fibromyalgie en spierspanningen.

Dit levert de therapie je op:

  • Beweging in je energieveld, waardoor er ruimte ontstaat voor heling. Heling is niet hetzelfde als genezing, het betekent dat je je heel voelt met je klachten;
  • Je krijgt meer energie;
  • Je ervaart het gevoel van een reset, een nieuwe start;
  • Je bent beter in staat dingen los te laten die je (onbewust) vasthield, zoals negatieve emoties, belastende ervaringen, of vastgezette gedachtenpatronen;
  • Je staat meer in contact met jezelf en je (energetisch) lichaam. Je leert heel specifiek te voelen wat er in en om je lichaam gebeurt.;

Dit vraagt de therapie van jou:
Je hoeft niet in de werking van energetische therapie te geloven om er baat bij te hebben. Wel is het nodig dat je bereid bent om je open te stellen voor wat er gebeurt tijdens de behandeling. Het effect is groter als je zonder oordeel wilt onderzoeken of het werkt en nieuwsgierig bent naar wat er op subtiel niveau bij jou verandert.

Opzet van de therapie
De behandeling wordt gegeven door Jan Hogema, een sessie duurt gemiddeld ongeveer 45 minuten. Het aantal behandelingen hangt af van wat er nodig is en waar jij behoefte aan hebt. De behandeling bestaat uit een combinatie van gesprekken en magnetiseren, waarbij je op een behandeltafel ligt. Je houdt je kleding aan en wordt niet aangeraakt. Jan maakt met zijn handen strijkbewegingen op ongeveer twintig centimeter afstand van je lichaam, om je energieveld te herstellen. Je kunt dan een windje, druk, warmte, kou of een trilling ervaren.

Je zorgverzekeraar vergoedt in bepaalde gevallen een deel van de behandeling als je en aanvullende verzekering hebt. Informeer vooraf bij je eigen zorgverzekeraar.

Kosten Intakegesprek ongeveer een uur € 90,-.
Vervolgconsulten ongeveer 45 minuten € 75,-